Dode boomtakken verwijderen

Oude takken en dood hout verwijderen

Dode takken krijgt u door beschadigingen aan de takken, door ouderdom of door lichtgebrek. Het is altijd beter om dode takken te verwijderen, want op den duur ontstaan er schimmels en zwammen op de takken. Schimmels en zwammen kunnen de hele boom aantasten.

Hebt u dode takken in de kroon? Dan kan dat komen door plaatselijk aangetaste takken of aangetaste takken in lager gelegen delen van het vaatstelsel van de boom. Ook een slechte bodem leidt vaak tot afstervende takken in de kroon. Daar tegenover staat weer een onschuldige oorzaak: taksterfte door lichtgebrek.
Wat de oorzaak ook is, u wilt niet dat de dode takken een biotoop vormen voor onder andere schimmels. Schimmels verspreiden zich namelijk ook over de levende delen van de boom. Voor u het weet zorgen de schimmels dat takken hun stevigheid verliezen en daardoor onverwachts afbreken. Een groot gevaar voor de omgeving.

Takken die door insectenvraat zijn aangetast lijken op dode takken, maar zijn dat vaak niet. Deze takken ontwikkelen gewoon nieuwe gezonde bladeren.

Oude takken

Pas afgestorven takken zagen wij af langs de takkraag. Bij oudere dode takken ziet u vaak dat er al een callus rand (wondweefsel) is gevormd. Deze takken verwijderen wij zonder beschadigen van de callus rand. Wij zagen alleen in het dode hout.

Verwijderen van oude takken

Takken verwijderen van de Iep zieke Iep.

Dode boomtakken verwijderen

Zieke Iep, door Iepziekte, verwijderen.

Waarom kiest u voor ons?

U kiest niet zomaar voor rooi-, snoei- en kapbedrijf Martinetti & Zn. Dat doet u gebaseerd op feiten. Onze wapenfeiten:

  • Al meer dan 73 jaar de beste in ons vak;
  • Specialist in het rooien, kappen en snoeien van bomen;
  • Wij werken met passie voor het vak;
  • Onze materialen zijn altijd de juiste voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

1. Wanneer beginnen jullie?

Wij komen eerst vrijblijvend bij u langs en bekijken de situatie. Hierna maken wij een offerte voor de werkzaamheden. Deze offerte krijgt u van ons per e-mail.

Bent u akkoord met de offerte? Dan spreken wij samen af wanneer wij langskomen voor de werkzaamheden. U betaalt nadat wij alle werkzaamheden hebben uitgevoerd. De factuur krijgt u per e-mail of sturen wij op naar uw adres.

2. Bieden jullie maandelijks onderhoud?

Nee, wij bieden geen maandelijks onderhoud. Elke maand bomen snoeien kost veel geld en is ook niet nodig. Het is genoeg als wij bomen om de paar jaar snoeien. Gaat het om een groot oppervlak aan bomen, zoals een begraafplaats of bos? Dan voeren wij de werkzaamheden in delen uit.

3. Zijn er nog andere mogelijkheden?

Wij bespreken van tevoren welke werkzaamheden wij uitvoeren. Bent u het daar niet mee eens? Geeft u dat dan aan. Wij kijken altijd naar wat de beste, goedkoopste én veiligste manier is voor u, de omgeving en de boom.

4. Welke betaalmethoden accepteren jullie?

Na het uitvoeren van onze werkzaamheden, krijgt u een factuur van ons per post of e-mail. Het totaalbedrag op deze factuur moet u binnen 14 dagen aan ons betalen. Betalen doet u via een overschrijving naar ons rekeningnummer.

Dode boomtakken laten verwijderen?

En u zoekt een professional? Wij hebben meer dan 70 jaar ervaring. Neem daarom contact met ons op.